گفتوگو و عکس: حجت رحیمی- تماشا
شهر راز از امشب به مدت پنج شب تا عید غدیر میزبان موسیقی اقوام ایرانی از کردستان تا سیستان، از خراسان تا بوشهر، لرستان، گیلان و فارس است و هشت گروه موسیقی در این پنج شب به اجرای برنامه خواهند پرداخت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس در گفت و گو با روزنامه «تماشا»، خبر از برگزاری سومین جشنواره موسیقی اقوام ایرانی به نام «آوای مهر» داد.
دکتر مهدی رنجبر در ادامه پیرامون این جشنواره عنوان داشت: آقای آرش صفری مدیر مؤسسه «آوای هنر ایل قشقایی»، دبیر سومین جشنواره موسیقی اقوام ایرانی را برعهده دارد که اولین دوره این جشنواره در سال ۱۳۹۸ با حضور ۱۶ گروه برگزار گردید و در سال ۱۴۰۱، دومین دوره با مشارکت ۲۰ گروه از اقوام مختلف کشور اجرا شد. امسال، در سومین دوره این رویداد فرهنگی، شیراز میزبان ۸ گروه خواهد بود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان فارس در مورد گروه های شرکت کننده در سومین دوره جشنواره موسیقی اقوام ایرانی تصریح کرد: در سومین جشنواره «موسیقی اقوام ایرانی» یا همان «آوای مهر»، گروههای موسیقی از کردستان، «زهیروک» سیستان، موسیقی آذربایجان (وحید اسدالهی)، موسیقی بختیاری «وارگه»، موسیقی قشقایی (یونس احمدی)، «سرنا» گیلان (سجاد حقگو)، «خنیاگران جام» خراسان (پورعطایی) و «فانوس» بوشهر (امین فیروزپور) از ۲۰ خرداد تا ۲۴ خردادماه ۱۴۰۴ در محل سعدیه شیراز به اجرا خواهند پرداخت که هر شب در ساعت۲۰ یک اجرا و در ساعت ۲۲ اجرای دوم را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: این برنامه فرهنگی نخستین بار است که در محل آرامگاه سعدی (سعدیه) برگزار میشود. در شب اول(امشب) ساعت۲۰ گروه موسیقی کردستان و در ساعت۲۲ گروه زهیروک از سیستان در سعدیه اجرا خواهند داشت. در شب دوم ساعت۲۰ چهارشنبه گروه موسیقی آذربایجان و در ساعت۲۲ چهارشنبه گروه موسیقی بختیاری اجرا خواهند داشت.در شب سوم ساعت۲۰ پنجشنبه گروه موسیقی قشقایی برنامه دارند.در شب چهارم ساعت۲۰ جمعه گروه موسیقی گیلان و در ساعت۲۲ جمعه گروه موسیقی خراسان و در شب پنجم ساعت۲۰ شنبه گروه موسیقی بوشهر اجرا خواهند داشت و در ساعت ۲۲ مراسم اختتامیه سومین دوره جشنواره برگزار خواهد شد.
دکتر رنجبر در ادامه پیرامون دیگر برنامه مهم حوزه موسیقی در سال جاری عنوان داشت: برنامه دیگری که در بخش موسیقی درصدد برگزاری آن هستیم، طرح جایزه ملی موسیقی «استاد رضوی سروستانی» است که از سال ها قبل که در سمت معاونت هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد حضور داشتم،علاقمند به انجام آن بودم که توفیق نشد و اکنون در مسیر انجامش هستیم.
وی ادامه داد: مرحوم استاد رضوی سروستانی از نابغه های حوزه موسیقی استان و کشور بودند که پوستر این جایزه ملی موسیقی در روز سروستان رونمایی شد و دبیرخانه ای در اداره کل فرهنگ استان تشکیل خواهیم داد و دبیرآن را معرفی می کنیم. این جایزه در سال اول در بخش آواز کار خودش را شروع خواهد کرد و در سال های بعد در نوازندگی سازه های ایرانی و سپس نوازندگی سازه های بین المللی کار خودش را ادامه دهد و آن را ارتقا دهیم. اما در سال جاری در بخش آواز در شهریور ماه کار را شروع کنیم و در دی یا بهمن ماه اولین دوره را در استان فارس برگزار کنیم.این ها علاوه بر برنامه های است که به صورت همیشگی داریم همانند بزرگداشت های هفته حافظ،هفته سعدی،خواجوی کرمانی و...
مدیرکل فرهنگ فارس تصریح کرد: باید اتفاقی در حوزه معرفی یا شناخت دوباره و بیشتر ادیبان، علما، بزرگان فرهنگ، اندیشه و علم تاریخ شهرمان رقم بزنیم که بار دیگر توسط مردم شیراز، فارس و ایران بازشناسایی شوند و سپس بیش از پیش این بزرگان در جهان معرفی گردند. دوم اینکه این بزرگان مستحق این نیستند که یک روز یا یک هفته فقط برای آنها بزرگداشت بگذاریم و بس چون ما وامدار و میراث داران این افراد و مفاخرمان هستیم و باید کاری کنیم که در طول سال کلام و سواد آنها نشر پیدا کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس افزود: علاوه بر مفاخر عزیزان هنرمندانی داریم که یک عمر تلاش و مجاهدت خالصانه داشته اند،که در مقابل زحماتشان بایستی سر تعظیم فرود آوریم و از خداوند متعال، برایشان سلامتی، شادی و توفیق روزافزون مسئلت نماییم و امیدواریم که حضور و تجربه این بزرگواران، همواره چراغ راه هنرمندان جوان مرودشت باشد.
آقایان فلاحی و محمودی با فعالیت مستمر و خلق آثار ارزشمند، نقشی بیبدیلی در شکلگیری و توسعه تئاتر مرودشت داشتهاند. آنها نه تنها هنرمندانی برجسته، بلکه اساتیدی دلسوز و الگوهایی شایسته برای نسل جوان تئاتر این شهر می باشند. در سایر رشته نیز ما چنین افرادی را داریم و بایستی آنها را ارج بگذاریم.