امروز، دوشنبه، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

اهدای شال پهلوانی و ورزش‌های زورخانه‌ای به سرتیپ دوم سهرابی

فریدون رئیسی - سرویس ورزشی 
«ورزش پهلوانی» که آمیخته به خصلت «فداکاری» و «جوانمردی» و مشتمل بر صدق و صفا، فروتنی، خودشکنی و پرهیز از خودخواهی، خودبینی و سفر باطنی به مرزهای لایتناهی حق‌پرستی، حق‌جویی و حق‌طلبی است، در یک کلمه «اعتلای معنویت» همراه با پرورش جسم و قدرت جسمانی در آحاد جامعه ما است. چنان‌که در گذشته نه چندان دور در اکثر شهرهای ایران «پهلوانان» در «زورخانه‌ها» یکی از متخلق‌ترین چهره‌های مردمی و تکیه‌گاه قابل اعتماد برای قشر ضعیف و مظهر احقاق حق، شجاعت، ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم و مقابله با ستم و ستمگری بوده است.
اینک با توجه به ارزش و اهمیت ورزش های 
باستانی و زورخانه‌ها در فرهنگ عمومی کشور و با عنایت به توصیه‌های موکد مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر این‌که ورزش باستانی برای ما نه یک ورزش بلکه یک تاریخ و یک فرهنگ است.
لذا پهلوان در نزد ایرانیان، مردی است تنومند که اخلاق نیکویی دارد، در حقیقت خلق نیکو بوده که یک پهلوان را حقیقتا «پهلوان» می‌کرده است. قدمت فرهنگ پهلوانی را می‌توان تا ایران باستان دنبال کرد، زمانی که پهلوانان نیرومند در برابر اهریمن‌ها مقاومت می‌کردند و به جنگ با آن‌ها می‌رفتند.
در شاهنامه فردوسی، قصه پهلوانان بسیاری را همچون زال و رستم شنیده‌ایم. پهلوانانی که از نظر اخلاق سرآمد بوده و با پشت سر گذاشتن تمرین‌های سخت، برای پیروزی جبهه خیر علیه شر، وارد میدان نبرد می‌شدند.
پس از ورود دین مبین اسلام، آداب اسلامی با این ورزش عجین شد و با تأثیرپذیری از سرشت جوانمردی امام علی علیه السلام و با توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی به مسیر خویش ادامه داد و اکنون به عنوان میراث اصیل ایرانی در جهان مطرح است.
شالوده زورخانه و ملزوماتش نه فقط جایگاه بالا بردن توانمندی جسم که کلاس درس اخلاق نیز است.
چرا که آیین و مکتب ورزش زورخانه ای، خودپرستی و غرور را از بدترین صفات می‌داند و به همین دلیل در تلاش است تا تواضع و فروتنی را علاوه بر تنومندی در ورزشکاران ایجاد کند. اگر ورزشکاری در این آیین به مقام قهرمانی برسد، از تکبر و غرور دور باشد و در مقابل همه مردم و استادان خود، فروتن بوده و رفتار و کردار نیکی داشته باشد، به مقام پهلوانی هم نایل می‌شود.
در این راستا طی مراسمی توسط هیأت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای استان فارس و به منظور ترویج فرهنگ پهلوانی در بین کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران در مراسمی با حضور سرتیپ دوم ستاد سهرابی فرمانده پشتیبانی منطقه ۲ نزاجا، سرهنگ دهقان فرمانده تیپ ۵۵ هوابرد، حجت الاسلام ایزدی هماهنگ کننده عقیدتی سیاسی ارتش در استان فارس، سید حسن حسینی رئیس هیأت پهلوانی و زورخانه‌ای استان فارس، سرهنگ محمد فرهادی رئیس ستاد فرمانده ارشد نظامی ارتش در استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد، حجت الاسلام برهانی نسب رئیس عقیدتی سیاسی پشتیبانی منطقه ۲ نزاجا، جمعی از پیشکسوتان و خاک خورده‌های ورزش پهلوانی و باستانی، فرماندهان و مدیران پشتیبانی منطقه ۲ ارتش در گرامی‌داشت هفته پهلوانی شال پهلوانی به امیر سرتیپ حمیدرضا سهرابی فرمانده پشتیبانی منطقه 2 نزاجا  شیراز اهدا گردید. بدون شک این حرکت ارزشمند هیأت ورزش پهلوانی و زورخانه استان فارس و ترویج این ورزش در بین کارکنان ارتش و با حضور در گود زورخانه پشتیبانی منطقه ۲ می‌تواند در اذهان کارکنان این پادگان برای سال‌های متمادی باقی بماند. امروز توجه به فرهنگ پهلوانی لازمه زندگی و آموزش به نوجوانان و جوانانی می‌باشد که می‌خواهند جا پای بزرگان و پیشکسوتان خود بگذارند. در این مراسم زیبا و ارزشمند پس از تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید و اجرای حرکات نمایشی و ورزش زورخانه‌ای توسط تعدادی از ورزشکاران پشتیبانی منطقه ۲ حاضران در مراسم به وجد آمدند. 
به دنبال آن امیر سرتیپ سهرابی فرمانده پشتیبانی منطقه ۲ نزاجا ضمن خیرمقدم به حاضران شرکت کننده در این مراسم زیبا و معنوی و تبریک هفته ارتش و حماسه آفرینی‌های نیروی زمینی قهرمان گفت: ترویج فرهنگ پهلوانی در بین نوجوانان و جوانان لازم است و می‌تواند روح و فکر جوانان را برای الگوپذیری از مولای متقیان حضرت علی (ع) 
بپروراند.
وی اظهار کرد: فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای از دیرباز پیام‌آور تواضع، گذشت و ایثار بوده و قهرمانان و پهلوانان این رشته همواره بر پایه جوانمردی و منش پهلوانی و با الگوپذیری از مولای متقیان حضرت علی (ع) وارد گود زورخانه می‌شوند.
سرتیپ سهرابی  خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ پهلوانی در بین نوجوانان و جوانان لازم است و نهادینه شدن فرهنگ پهلوانی در بین قشر جوان، می‌تواند روح و فکر جوانان را برای الگوپذیری از مولای متقیان حضرت علی (ع) بپروراند.
وی گفت: در ورزش زورخانه ای توجه به ارزش‌ها و اعتقادات، احترام به بزرگان و ادب و جوانمردی و انسان‌دوستی به‌خوبی مشاهده می‌شود.
سهرابی با تأکید بر اینکه هرچقدر به ورزش پهلوانی بها داده شود و هزینه شود اسراف نیست، اظهار داشت: با گسترش و ترویج ورزش پهلوانی ورزشکاران با شخصیت و منش امام علی(ع) آشنا شده و 
ولایت مداری را در سرلوحه کار خود قرار خواهند داد.
وی اضافه کرد: باید به طریقی پیش برویم که پیشکسوتان این عرصه جوانان و نوجوانان را وارد این عرصه کرده و بتوانیم که جوانان را برای نسل های آینده آماده کنیم.
در ادامه سید حسن حسینی رئیس هیأت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای استان فارس با تبریک هفته ارتش و حماسه آفرینی ‌های 
نیروی زمینی ارتش گفت: بدون شک امروز پهلوانان واقعی نیروهای مسلح می‌باشند که با پوشیدن لباس مقدس سربازی از کیان جمهوری اسلامی ایران دفاع می‌کنند و اگر امروز آرامش و آسایشی در جامعه حاکم است به خاطر زحمات این عزیزان بوده و در واقع می‌توان گفت پهلوانان واقعی نیروهای مسلح غیور 
می‌باشند.
رئیس هیأت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای استان فارس  عنوان کرد: با ترویج ورزش پهلوانی می‌توانیم گام‌های مؤثری در ریشه‌کنی تهاجم فرهنگی در جامعه برداریم.
حسینی  با اشاره به اینکه ۱۷ شوال سالروز پیروزی تاریخی حضرت علی(ع) و عمربن عبدود در جنگ خندق بود که منجر به پیروزی لشکر اسلام بر لشکر کفر گردید به همین خاطر به مناسبت این روز در تقویم رسمی کشور هفته ترویج فرهنگ و زورخانه ای نامگذاری شده
 است. 
وی افزود: با گسترش و ترویج فرهنگ پهلوانی و فرهنگ‌سازی برای جذب نوجوانان و جوانان به این رشته ورزشی ورزشکاران با شخصیت و منش امام علی(ع) بیش‌ازپیش آشنا خواهند شد.
رئیس هیأت ورزش پهلوانی و زورخانه ای  
فارس  گفت: در ورزشی که با نام علی (ع) شروع می‌شود ورزشکاران در مسیر ادب و جوانمردی قرار گرفته و اگر تأثیرات اخلاقی، ارزشی و تربیتی ورزش باستانی در جامعه به ویژه در نسل جوان نهادینه شود تهاجمات فرهنگی ریشه‌کن خواهد شد.
حسینی افزود: امام علی (ع) تنها با فتح خیبر اسوه و الگو نیست بلکه اخلاق، ادب، جوانمردی، ایثار و از خودگذشتگی امام علی علیه‌السلام است که این شخصیت گران‌سنگ را به‌عنوان چهره‌ای بی‌مثال معرفی کرده و به عبارتی قدرت در کنار اخلاق ورزشکار را به تکامل می‌رساند.
وی با بیان اینکه جامعه سالم دارای حرکت و پویایی است، خاطرنشان کرد: داشتن جامعه سالم بدون ترویج ورزش در جامعه مهیا نشده و این امر در ورزش پهلوانی بهتر نمود پیدا می‌کند.
حسینی  با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ ورزش یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از بسیاری معضلات اجتماعی است، گفت: با فراهم شدن بسترهای لازم برای ایجاد نشاط و شادی در جامعه می‌توان اوقات مناسبی برای جوانان فراهم کرد.
رئیس هیأت ورزشی پهلوانی و زورخانه‌ای  فارس افزود: نام امام علی علیه‌السلام تمام داشته‌های زورخانه‌ها بوده و این نوای مرشد است که برای نام علی (ع) ضرب می‌گیرد و به نماد مروت و جوانمردی ادای احترام می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه زورخانه دانشگاه انسان شدن و انسان ماندن است، اظهار داشت: امروزه آنقدر حاشیه‌ها و جنجال‌ها در گوشه و کنار دنیای ورزش به چشم می‌خورد که دیگر نمی‌توانیم آن چهره دل‌نشین و واقعی ورزش را مشاهده کنیم اما یکی از آن مکان‌هایی که بکر باقی‌مانده و ورزش می‌تواند به ماهیت وجودی خود افتخار کند گود زورخانه است.
وی یکی از مزیت‌ها و ویژگی‌های ورزش پهلوانی را احترام به پیشکسوتان و رعایت آداب اخلاقی و رفتاری آن عنوان کرد.
در پایان طی مراسم باشکوه توسط رئیس هیأت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای و مهمانان حاضر در مراسم شال ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای به امیر سرتیپ سهرابی فرمانده پشتیبانی منطقه ۲ نزاجا اهدا گردید. 
همچنین از طرف هیأت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای فارس با اهدای لوح به   تعدادی از  پیشکسوتان ورزش زورخانه و کارکنان ارتش جمهوری اسلامی از آنها  تجلیل به عمل آمد. همچنین فرمانده پشتیبانی منطقه ۲ نزاجا از ورزشکاران و همچنین پیشکسوتان ورزش باستانی و زورخانه‌ای با اهدای هدایای تقدیر نمودند.
 

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما