امروز، چهار شنبه، ۲۹ اسفند ۱۴۰۳

فارس در اجرای آبیاری نوین پیشتاز است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، گفت: بیش از ۴۴۱ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی این استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است.
به گزارش تسنیم، مجتبی دهقان‌پور با بیان اینکه استان فارس رتبه اول اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در کشور دارد، اظهار داشت: اجرای طرح مذکور در سطح 257 هزار هکتار با استفاده از تسهیلات یارانه دار دولت و یا یارانه مستقیم بود و مابقی توسط خود بهره برداران به صورت خود اجرایی انجام شده است.
وی افزود: سطح اراضی باقی مانده در سطح استان فارس که قابلیت اجرای سامانه‌های نوین آبیاری دارد حدود صد هزار هکتار است که در صورت تأمین اعتبار در یک بازه زمانی پنج تا هفت ساله به انجام می‌رسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از اجرای موفق 406 پروژه‌های آب و خاکی در استان فارس در سال جاری نیز خبر داد و گفت: اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در سطحی قریب به 1600 هکتار از جمله این پروژه‌ها بود که نسبت به سال گذشته 150 هکتار افزایش داشت.
وی گفت: با اجرای سامانه‌های نوین آبیاری، حدود چهار هزار متر مکعب آب در هر هکتار در میزان مصرف آب صرفه جویی می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تصریح بر اینکه احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی در سطح 600 هکتار از دیگر اقدامات این سازمان بود که منجر به افزایش بهره‌وری آب و 30 درصد افزایش راندمان انتقال آب می‌شود، گفت: از جمله طرح‌های شاخص احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی، در سطح 66 هکتار از اراضی پایاب سد خسویه از توابع شهرستان زرین دشت بود که به طول دو هزار متر اجرا شد که در مجموع با افزایش راندمان آبیاری تا 20 درصد، موجب کاهش تلفات آب به میزان یک میلیون متر مکعب شده است.
احداث جاده بین مزارع به طول 29 کیلومتر در سال جاری؛ از دیگر محور‌های سخن وی بود که در این خصوص عنوان کرد: طرح مذکور باعث تسهیل در عبور و مرور ماشین آلات کشاورزی، تسریع در انتقال محصولات به بازار و دسترسی آسان‌تر به اراضی کشاورزی می‌شود و از طرفی زمینه کاهش ضایعات را فراهم می‌کند.
دهقان‌پور به اهمیت قنوات اشاره کرد و افزود: قنوات تأمین آب پایدار کشاورزی، حفاظت از منابع طبیعی و توسعه کشاورزی و مدیریت مؤثر منابع آبی را باعث می‌شوند از این رو در سال جاری تعداد 105 رشته از قنوات به طول 16 کیلومتر در سطح استان فارس مرمت و بازسازی شده است که بیشترین تعداد در شهرستان‌های خفر، بوانات و فسا اجرا شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اضافه کرد: با مرمت و بازسازی، سالانه به طور متوسط 10 تا 15 درصد آبدهی قنوات افزایش می‌یابد.
به گفته وی بر اساس آخرین آمار سالانه 163 میلیون متر مکعب برداشت آب از قنوات فارس صورت می‌گیرد که موجب پایداری تولید و ایجاد اشتغال در سطح 28 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان می‌شود.
دهقان‌پور با اشاره به اینکه ناهمواری اراضی زراعی، کاهش قابل ملاحظه‌ای در بازده کاربرد آب در مزرعه را به دنبال دارد، تصریح کرد: با اجرای طرح تسطیح لیزری به مساحت 140 هکتار در سطح استان سالانه حدود 336 هزار متر مکعب در هر هکتار در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: با یکپارچه سازی و تسطیح اراضی علاوه برافزایش بازدهی استفاده از نهاده‌ها به ویژه آب، افزایش تولید محصولات زراعی، افزایش کیفیت محصول تولیدی و کاهش مصرف انواع کود‌های شیمیایی و سموم را نیز به همراه خواهد داشت.
وی گفت: تهیه نقشه‌های مدیریت پذیر خاک با هدف استفاده از اطلاعات موجود در این نقشه‌ها در راستای مدیریت پایدار منابع خاک و افزایش تولید و تهیه طرح الگوی کشت استان از سه سال گذشته در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است که تاکنون در سطح استان فارس 5500 هکتار انجام شده است.

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما