مدیرکل نوسازی مدارس استان فارس، گفت: میانگین سرانه فضاهای آموزشی کشور به ازای هر دانش اموز ۵ و ۴۵ صدم متر مربع و در استان فارس ۶ و ۹صدم مترمربع است اما استان همچنان به به فضای اموزشی نیاز دارد.
مهندس محمد خلیل خرد در اجلاسیه مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر فارس در باشگاه فرهنگیان شماره دو شیراز، اظهار کرد: در راستای حل مشکل کمبود فضاهای آموزشی و پرورشی، طرح نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم با دستور رئیس جمهور تشکیل شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان فارس افزود: رئیس این نهضت در استان، استاندار فارس است و در شهرستان ها نیز فرمانداران عهده دار این مسئولیت خواهد بود.
خرد تصریح کرد: میانگین سرانه فضاهای آموزشی کشور به ازای هر دانش اموز ۵ و ۴۵ صدم متر مربع و در استان فارس ۶ و ۹صدم مترمربع است گرچه سرانه فضاهای آموزشی و پرورشی استان از میانگین کشوری بالاتر است اما این بدان معنا نیست که استان نیاز به فضای اموزشی ندارد.
وی اضافه کرد: در راستای افزایش سرانه فضاهای آموزشی در استان فارس به ازای هر یک دهم متر مربع باید ۱۲۴ مدرسه ۶ کلاسه ساخته شود که این تعداد مدرسه نیازمند بیش از ۲ همت اعتبار
است.
خرد گفت: اطلس اهم مسائل پروژه ها، اطلس مردمی سازی، اطلس مالی و اعتباری و اطلس تجهیزات، در راستای تحقق نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم تدوین شده است.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت های مختلف مالی، از جمله مولد سازی، کارخانجات، مجتمع تجاری های تولیدی، خیرین، مسئولیت اجتماعی و ...، در اجرای طرح نهضت مدرسه سازی در دستور کار است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان فارس اذعان کرد: در استان فارس ۸ هزار پانصد مدرسه با ۴۲ هزار کلاس درس وجود دارد لذا علیرغم تلاش های صورت گرفته، همچنان ۷۵ مدرسه کانکسی، ۱۱۹ مدرسه سنگی، ۱۵۵ مدرسه فرسوده و ۲۵۶ مدرسه نیمه تمام خیری بالای پنجاه درصد پیشرفت فیزیکی و ۶۰ مدرسه دارای تراکم بالای ۳۵ نفر وجود دارد بنابراین این مدارس در اولویت اول طرح نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم قرار
می گیرد.
جانشین وزیر در قرارگاه جهادی وزارت آموزش و پرورش نیز در ارتباط تلفنی با این جلسه اظهار کرد: جریان مردمی نهضت مدرسه سازی باید با همت رؤسای ادارات آموزش و پرورش در شهرستان ها شکل بگیرد.
داود روستایی افزود: در «نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم»، هر پروژه باید دارای یک تیم باشد و آن تیم دائما پیگیر اجرای پروژه باشد.
وی تصریح کرد: نهضت مدرسه سازی در هر شهرستان باید با استفاده از ظرفیت های موجود و عناصر فعال شهرستان راه اندازی شود.
روستایی ادامه داد: برای هر پروژه یک مسئول مردمی تعیین شود و او یک تیم انتخاب کند و هفته ای یک جلسه برگزار و اقدامات را گزارش کند.
جانشین وزیر در قرارگاه جهادی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم دغدغه رئیس جمهور در خصوص مدرسه سازی را پیگیری کنیم و اهداف طرح « نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم» محقق شود.
دبیر قرارگاه جهادی آموزش و پرورش فارس نیز گفت: در نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم، مسئولیت پای کار آمدن مردم بر عهده آموزش و پرورش است لذا رؤسای ادارات برای این امر باید برنامه ریزی و اقدام کنند.
قهرمان قهرمانی افزود: رؤسای ادارات با پیگیری مستمر و همکاری با فرمانداران و برگزاری جلسات هفتگی نهضت عدالت توسعه را دنبال
کنند.
وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت مدیران مدارس، تشکلات دانش آموزی و بسیج در بازسازی مدارس هدف در قالب طرح نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم مورد تأکید است.
قهرمانی ادامه داد: هر شهرستان باید یک مراسم خشت گذاری، را در دستور کار خواهد قرار دهد لذا در سطح استانی مراسم نمادین خشت گذاری با حضور استاندار و مدیران کل آموزش و پرورش و نوسازی مدارس به زودی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل تیم مشارکت مردمی در هریک از پروژه های عمرانی از مهم ترین وظایف مدیران و رؤسای ادارات آموزش و پرورش است.