تولید فرآیندی است که اگر چرخ آن به درستی بچرخد قلب اقتصاد نیز منظم و مداوم خواهد تپید، تپشی که البته نیاز به خونرسانی به موقع دارد و اگر این
خون رسانی به درستی انجام نشود آهسته آهسته چرخ تولید هم بی رمق خواهد شد، بی رمقی که به شکل مستقیم به سفره مردم رخنه خواهد کرد.
نامگذاری امسال توسط رهبر ایران اسلامی تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردمی» و سال گذشته «مهار تورم، رشد تولید» خبر از میزان اهمیت تولید میدهد، تولیدی که البته کم هم با چالش مواجه نیست.
اصولا تأمین منابع مالی جهت طرح های توسعه ای و نیز تأمین سرمایه در گردش از مهم ترین
دغدغه های هربنگاه اقتصادی بوده و اساسی ترین عامل در بقا، رشد و توسعه هر کسب و کار و بنگاه اقتصادی است. از این رو منابع مالی را به شریان حیاتی سازمان ها، مجموعه ها و کارخانجات تشبیه می کنند. در کشور ما اما این موضوع از اهمیت دوچندانی برخوردار است، زیرا توانمندی بنگاه های اقتصادی درتولید محصولات و خدمات و خلق رشد اقتصادی، خصوصا در شرایط کنونی با توجه به رشد بالای تورم، افزایش هزینه های تولید، نرخ بالای دسترسی به منابع مالی، تحریم ها و کاهش شدید سرمایه گذاری های خارجی و...وابستگی بسیار شدید به تأمین منابع مالی به موقع و با نرخ های ارزان را به شدت آشکار می کند.
ضمن آنکه در پژوهش های مختلف انجام شده و مطالعات میدانی متعدد توسط نهادهای تصمیم ساز خصوصی و دولتی نیز، تأمین منابع مالی به عنوان یکی از اصلی ترین مشکلات کسب و کارها عنوان شده و از اصلی ترین چالش های بنگاه های اقتصادی گردش مالی بشمار می رود.
نماینده مردم شیراز و عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی در این خصوص می گوید: هدایت اصولی تسهیلات بهسمت تولید یکی از ارکان مهم خون رسانی به قلب تپنده اقتصاد است که اگر به درستی رخ ندهد سرعت چرخ تولید کاهش پیدا خواهد کرد.
دکترجعفر قادری در گفت وگوبا روزنامه «تماشا» با اشاره به ضرورت توسعه فعالیت های اقتصادی و ایجاد محدودیت در بخش های غیر مولد ، می گوید: در این راستا برای جهش تولید و رشد بالای اقتصادی راهی جز تسهیل فعالیتهای اقتصادی نداریم ضمن اینکه باید زمینه پیشبینیپذیری و ثبات اقتصادی فراهم
شود.
باید از نقدینگی در دست مردم برای افزایش تولید و اشتغال استفاده شود
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت اعتماد مردمی در این بخش
می گوید: باید از نقدینگی در دست مردم برای افزایش تولید و اشتغال استفاده شود.
وی با تأکید بر لزوم تسهیل فعالیتهای اقتصادی عنوان می کند: دولت نتوانسته نقدینگی جامعه را به درستی مدیریت کند. بنابراین منابع موجود به سمت سوداگری در بازارهایی مانند خودرو ،طلا و سکه یا ارز هدایت شده است.
به گفته این کارشناس اقتصادی برای سوق
نقدینگی ها به سمت تولید و برای اینکه کارآفرینان در سطوح مختلف فعالیت رو به جلو داشته باشند باید شرایط اجتماعی را فراهم کنیم و جلوی قوانین و بخشنامههای دست و پا گیر که هزینهها را افزایش میدهد، گرفته شود.
باید در حوزه فعالیتهای غیرمولد محدودیت ایجاد کنیم
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی معتقد است که باید در حوزه فعالیتهای غیرمولد محدودیت ایجاد کنیم و با استفاده از ابزارها و اهرمهای مالیاتی، سرمایههای موجود جامعه را به سمت بخشهای تولیدی هدایت کنیم.
دکترقادری ضمن بیان اینکه باید به مزیتهای نسبی فعالیتهای اقتصادی توجه ویژه داشت، می گوید: در حوزه تولیدی میتوان از مجموع فعالیتهایی که پیشران حوزه اقتصاد تلقی میشوند و مزیت نسبی را برای کشور رقم میزنند، بهره گرفت و مسیر تحقق ارزشافزوده و اشتغالزایی را رقم زد.
وی با تأکید بر لزوم افزایش بهرهوری تصریح می کند: ضرورت دارد تا محدودیتها در حوزههای تولیدی کاهش یابد تا رشد اقتصادی موردنظر تحقق یابد. در شرایط حال حاضر بیش از آنکه ناچار به افزایش نهادههای تولیدی برای رونق تولید باشیم، ناچار به افزایش بهرهوری هستیم.
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان می کند: افزایش بهرهوری در ارتباط با تسهیل مجوزهای کسبوکار است. در این راستا اگر درصدد کسب بهرهوری میباشیم، باید موانع تولید را رفع کنیم و حمایت از شرکتهای دانشبنیان را بیشازپیش در دستور کار قرار دهیم.
استفاده از تکنولوژی روز دنیا، فناوریهای پیشرفته و بهرهگیری از ظرفیتهای بلااستفاده، گامی مهم است
این استاد دانشگاه در ادامه عنوان می کند : استفاده از تکنولوژی روز دنیا، فناوریهای پیشرفته و بهرهگیری از ظرفیتهای بلا استفاده، گامی مهم است و موجب اصلاح واحدهای تولیدی خواهد شد.
براین اساس میتوانیم تنوع تولیدات را بهخوبی ارزیابی کنیم و تولید را مبتنی بر مزیتهای نسبی در دستورکار قرار دهیم. وی با تأکید بر ضرورت ایجاد فضای رقابتی برای فعالان حوزه اقتصادی یادآور شد: ضرورت دارد تا در بخشهای تولیدی که مزیت نسبی اقتصادی دارند، ورود کنیم تا رقابتپذیری شکل گیرد. چنانچه اصلاحات تولیدی صورت گیرد و تسهیل فعالیتهای تولیدی عملیاتی شود، شاهد رشد قابلقبول تولید خواهیم بود.
عدم رفع موانع تولید، مشکلات جدی رقم خواهد زد
نماینده مردم شیراز در خصوص تبعات عدم تسهیلگری در بخش تولیدی می گوید: عدم رفع موانع تولید، مشکلات جدی رقم خواهد زد و موجب جلوگیری از کسب نتیجه مطلوب خواهد شد.
منتخب مردم شیراز برای مجلس آینده با اشاره به اصلاح احکام مالیاتی اضافه می کند: هزینههای مالیاتی یکی از مهمترین ارکان تولید است و بیشک اگر این هزینهها در بخشهای تولیدی کاهش یابد و در بخشهای غیرمولد افزایش پیدا کند، شاهد هدایت نقدینگی به بخشهای تولیدی و افزایش انگیزه برای تکمیل ظرفیتها در بخشهای مولد خواهیم بود.