امروز، جمعه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۴

آتش و باد؛ روایتی از استان فارس در دل تاریخ

سریال تلویزیونی آتش و باد روایتی از تاریخ ایران است که این روزها از قاب تلویزیون گوشه‌ای از تاریخ استان فارس را به نمایش می‌گذارد، این سریال با یک جنگ ادامه پیدا می کند و به گذشته تاریخی پر فراز و نشیب استان فارس و ایران در عصر مشروطه اشاره دارد.
 آتش و باد سریالی تاریخی در دل استان فارس به کارگردانی مجتبی راعی است که نویسندگی آن را منصور ابراهیمی و عبدالرسول گلبن و تهیه‌کنندگی آن را حسن نجاریان دریانی به عهده دارند و در حال حاضر از شبکه سه سیما به نمایش گذاشته شده است.
عبدالرسوال گلبن یکی از نویسندگان این سریال در گفتگو با خبرگزاری فارس درباره داستان این فیلم اظهار داشت: کل داستان و وقایع داستان در شیراز و مناطق عشایری استان فارس می‌گذرد.
 وی افزود: در زمان انقلاب مشروطه مهم‌ترین مراکزی که به عنوان مرکزیت نهضت مشروطه شناخته می شوند شیراز، تبریز و تهران هستند.
گلبن در ارتباط با مستندات و اتفاقات رخ داده در این سریال عنوان کرد: در گذشته منطقه جنوب استان فارس یعنی شیراز، بوشهر و بنادر مرکزشان شیراز بوده است و شیراز مرکز همه اتفاقاتی بود که در مناطق جنوبی رخ می داد، در آن زمان استان فارس استان پهناوری بود که سواحل جنوب فارس را هم در بر می گرفت.
وی ادامه داد: منطقه جنوب، منطقه ای بود که انگلیسی ها برای ورود به ایران مجبور بودند از این منطقه عبور کنند و کنسولگری شیرازشان دست کمی از کنسولگری تهران نداشت و البته در آن زمان مسئله نفت و چاه های نفت در میان بود.
وی ادامه داد: زمانی که انگلستان قصد داشت وارد جنگ جهانی اول شود مجبور بود از نیروی دریایی اش استفاده کند، نیروهای دریایی کشتی های انگلیس در زغال سنگ کار می‌کردند و سوخت نفت جانشین بسیار مناسبی بود که بتواند اقتصاد، ارتش و زیست مردم انگلستان را متحول کند و از قضا در مناطق جنوبی فارس از قدیم چاه های نفت بود که مجبور بودند برای استخراج نفت وارد ساختار اجتماعی سیاسی مناطق جنوبی کشور شوند.
گلبن افزود: کلیات داستان این سریال بر اساس مستندات تاریخی است هم از جریان مبارزات عشایر فارس بر علیه نیروهای خارجی الهام گرفته شده و هم بر اساس اتفاقاتی که در شیراز رخ داد که با محوریت مشروطه خواهان و قوام و آن نبردی که بین مشروطه خواهان و قوام رخ داد، است.
 نویسنده این فیلمنامه درباره روند اجرایی این سریال گفت: کارگردان و یک تیم، تقریبا دو سال در مناطق فارس به تحقیقات مشغول بودند و تمام کتابات تاریخی آن زمان مطالعه شد و بسیاری از پیرمردها و معتمدین و کسانی که از آن زمان خاطراتی داشتند و همچنین در بین عشایر مصاحبه شد.
وی اظهار داشت: مخاطبان در حال حاضر فصل اول این سریال را مشاهده می‌کنند و فصل دوم آن به قحطی بزرگ و بر آمدن رضاخان باز می گردد و همچنین نبرد عشایر فارس با رضاخان ؛ و این اتفاقات هم‌زمان با انقلاب مشروطه همراه است.
گلبن ادامه داد: در گام بعد به سال ۱۳۰۲ و ۱۳۰۳ تا زمان رفتن رضاخان در ۱۳۲۰ اشاره می شود.
وی در ارتباط با لوکیشن های ساخت سریال نیز گفت: این داستان در دو مکان ساخته 
می شود یکی در مناطق عشایری و در شیراز مانند کنسولگری انگلیس، خانه قوام، بازار وکیل که البته تمام این لوکیشن ها در تهران ساخته و بازسازی شده و فیلمبرداری در فارس انجام نشد.
گلبن با اشاره به اینکه مرکز فارس تاریخ بسیار درخشان و پر از فراز و نشیب و ماهیت های دراماتیک و جذاب داستانی فوق‌العاده ای دارد، گفت: اگر بگوییم در قدیم نیمی از واقعه تاریخی کشور در مناطق جنوبی و شیراز رقم خورده است مطلبی به گزاف نگفته‌ایم.
 او ادامه داد: گذشته ای پر افتخار در شیراز است که هم مردم باید بدانند بر روی چه خاکی قدم می‌گذارند و چه عقبه ای پشت سر دارند و هم مسئولین باید توجه داشته باشند که در این مورد سرمایه‌گذاری کنند.
گلبن افزود: من به عنوان یک شیرازی باید بدانم چه انسان های بزرگ، چه سیاستمداران بزرگی و چه اتفاقات مهمی در گذشته رخ داده ولی متأسفانه شیراز و استان فارس از حیث فرهنگی دچار گسست فرهنگی شده است و شاید دلیل عمده آن این است که مدیران سیاسی و فرهنگی متوجه نشده اند که باید روی فرهنگ ، تاریخ ، تمدن، و آداب و رسوم مردم کار کنند.
 وی در ادامه عنوان کرد: سریال آتش و باد 
گوشه ای از تاریخ گذشته استان فارس است و ما مردم استان فارس برای مردم ایران حرف بسیار داریم در صورتی که مدیران استان به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند و لازمه آن این است که مدیران در میان فعالیت سیاسی، رقابت های سیاسی، دعواهای سیاسی که انجام می‌دهند کمی هم فرهنگ را مورد توجه قرار دهند.

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما