حسین حسن پور- تماشا
سید ابراهیم حسینی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این نشست مشترک درباره جزییات بودجه و مقایسه با سنوات قبل و موضوع درآمدهای پایدار گفت: سهم درآمدهای پایدار در سال آینده نسبت به سال قبل 1.2 درصد افزایش داشته است که این افزایش نسبت به متمم بودجه است و نسبت به اصل بودجه بیشتر از 3 درصد افزایش دارد.
حسینی با اشاره به اینکه در بودجه سال گذشته حدود 38 درصد بودجه هزینه جاری بوده است، تصریح کرد: در بودجه سال آینده شیراز سهم بودجه های جاری ۱۷و شش دهم درصد است که نسبت به متمم بودجه سال جاری شهرداری ۲/۳کاهشی بوده است.
* تلاش شوراییان برای کاهش هزینههای جاری
او از تلاش شوراییان برای کاهش هزینه های جاری خبر داد و خاطر نشان کرد: هدف شوراییان این است که اصل بودجه به مسایل عمرانی و زیرساختی اختصاص پیدا کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا عنوان کرد: بعد از تأیید بودجه توسط استانداری و فرمانداری کلیات و جزییات روی سایت شورا برای دسترسی عموم قرار می گیرد.
* تهیه و تصویب سند ارتقای جایگاه شهر شیراز به جایگاه سومین حرم مطهر کشور در سال آینده
حسینی برنامه محور بودن بودجه را از ویژگی های بودجه سال آینده شهرداری دانست و تصریح کرد: هیچ کد هزینه ای در بودجه عمرانی وجود ندارد که کد برنامه نداشته باشد پس مهمترین شاخص بودجه سال ۱۴۰۲این است.
او ادامه داد: بودجه شهرداری شیراز در سال آینده براساس سیاست های شورا است بطوری که ۳درصد بودجه در بخش محله محور و محرومیت زدایی هزینه خواهد شد و تا آخر اردیبهشت ماه سال آینده نحوه دستورالعمل آن مشخص میشود علاوه بر آن در برنامه ۱۵درصد فعالیت های فرهنگی و آسیب های اجتماعی در محلات محروم است.
حسینی همچنین از تهیه و تصویب سند ارتقای جایگاه شهر شیراز به جایگاه سومین حرم مطهر کشور در سال آینده خبر داد.
* با ایجاد بانک زمین امکان اجرای طرح تفصیلی شهر و تملکها وجود دارد
او از اختصاص هزار 180 میلیارد تومان بودجه برای اختصاص خرید زمبن و بانک زمین خبر داد و گفت: با ایجاد بانک زمین امکان اجرای طرح تفصیلی شهر و تملک ها وجود دارد از سوی دیگر خرید زمین برای ایجاد ثروت شهر نیز دنبال می گردد تا سیاست شورا و شهرداری برای کسب درآمد دنبال می گردد.
حسینی تصریح کرد: در بودجه سال آینده شهرداری شیراز بالغ بر هزار میلیارد تومان برای تملک باغات گروه پنج باید هزینه گردد که در بودجه پیش بینی شده است که درآمد و هزینه ها در حوزه باغ ها معادل هم درنظر گرفته شده است.
* حداقل 200 میلیارد تومان برای پاداش بازنشستگان
حسینی درپاسخ به این پرسش که سیاست شورا و شهرداری در قبال نیروهای که در شهرداری در آستانه بازنشستگی هستند خاطر نشان کرد: یکی از سیاست های شورا و مدیریت شهری در حوزه بازنشستگان و آوردن نیروهای جوان این است که شرایط را برای این امر فراهم کنیم که در بودجه سال آینده شهرداری باید و حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان برای پاداش بازنشستگان اختصاص دهند و در هزینه جاری ردیف های خاص برای نیروهای توانمند پیش بینی شده است.
او ادامه داد: یک مسئله در بودجه وجود دارد این است که حقوق و مزایا را جاری می گوییم و مابقی را عمرانی می گوییم در حالی که فعالیت های فرهنگی نیز در حوزه عمرانی جا می گیرد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا تصریح کرد: بیشترین افزایش بودجه در سال 1402 مربوط به حوزه فرهنگی است که به عناوین و اشکال مختلف شورا و شهرداری روی حوزه فرهنگ تأکید دارند هر چند که نباید تصور کرد بودجه های فرهنگی صرفا پول هایی که در سازمان فرهنگی تزریق می شود
نیست.
مسعود زارعی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری از جهش قابل توجه بودجه در بخش خدمات شهری و محیط زیست خبر داد و گفت: درحالی در سال قبل بودجه این بخش ۱۶۰۰ میلیارد تومان بود که در بودجه سال آینده با هزار میلیارد تومان افزایش به ۲۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت که از بودجه یعنی ۱۳۰۰میلیارد صرف حفظ، تقویت و توسعه زیر ساختهای خدمات شهری می گردد.
صرف ساخت تصفیه خانه های محلی، کلنگ زنی جدید تصفیه خانه های دیگر در چند روز آینده و دو تصفیه خانه دیگر در سال آینده با اعتبار ۲۱۵میلیارد بخش دیگری از سهم بودجه بود که زارعی به آن در بخش بودجه محیط زیست و خدمات شهری به آن
پرداخت.
وی ادامه داد: تجهیز و نوسازی بخش های دیگری از واحدهای خدمات شهری از جمله خرید نردبان ۵۶ متری آتش نشانی با ۱۰۰میلیارد تومان اعتبار، ساخت مخازن بتنی برای تأمین آب مورد نیاز فضای سبز در همه مناطق و ساخت خط سوم سورتینگ و تکمیل المان های ورودی شهر از دیگر محل های هزینه کرد بودجه این بخش است.
* برای تهیه سند محرومیتزدایی از بهمن سال ۱۴۰۰ کار شروع شده است
سیده مریم حسینی رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز نیز درباره تهیه سند محرومیت زدایی برای هدف بخشی به فعالیت ها گفت: برای تهیه سند محرومیت زدایی از بهمن سال ۱۴۰۰ کار شروع شده است و از اول سال ۱۴۰۱ معاونت برنامه ریزی کار را آغاز کردند و شاخص ها و چهارچوب ها تهیه شده است.
او ادامه داد: در بهارسال آینده سند محرومیت زدایی ۴۰ محله را رونمایی خواهیم کرد و شاهد سند کامل و جامع درباره محرومیت زدایی خواهیم
بود.