امروز، یک شنبه، ۷ خرداد ۱۴۰۲

کتاب مجازی نمی‌تواند جای کتاب مکتوب را بگیرد

حجت رحیمی-تماشا
آیین اختتامیه سومین دوره جایزه کتاب سال استان فارس بعدازظهر یکشنبه ۱۴ اسفندماه با حضور دکتر ایمانیه استاندار فارس، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و اهالی فرهنگ و برگزیدگان این رویداد در تالار حافظ شیراز برگزار شد و هشت کتاب به عنوان منتخب این دوره شناخته شدند.
به گزارش سرویس فرهنگی روزنامه «تماشا» سومین دوره جایزه کتاب سال در ۱۲ رده موضوعی برگزار شد و از ۷۰۰ عنوان کتاب ارسالی به دبیرخانه سومین دوره جایزه کتاب سال استان، ۳۴ عنوان کتاب به مرحله دوم داوری رسیدند و هشت اثر به عنوان برگزیدگان نهایی و۱۷ اثر شایسته تقدیر در آیین اختتامیه در شیراز معرفی شدند.
استاندار فارس در این آیین اختتامیه اظهار داشت: نوجوانان و جوانان باید با ارزش کتاب و کتاب‌نویسی آشنا شوند. فارس افتخار دارد که استانی فرهنگی است و داشتن پیشینه فرهنگی و هنری جزو کمالات و افتخاراتش است.
دکتر محمدهادی ایمانیه یکشنبه افزود: بحث کتاب هم بحثی است که جزو بهترین و پیشتازترین جلوه‌های استان فارس محسوب می‌شود. جای خرسندی است که تعداد سه هزار کتاب در مدت یک سال گذشته در استان فارس چاپ شده است و۷۰۰ کتاب از این مجموع به دبیرخانه سومین دوره جایزه کتاب سال ارسال گردیده است.
* کتاب تا تاریخ، تاریخ است و انسان، انسان است ارزش خودش را دارد
دکتر ایمانیه اضافه کرد: نویسندگان کتاب با وجود همه حملاتی که به اسم تکنولوژی و پیشرفت به کتاب می‌شود این شمع ارزشمند را همچنان روشن نگه داشته‌اند و کتاب تا تاریخ، تاریخ است و انسان، انسان است ارزش خودش را دارد.
وی به ارزش و جایگاه کتاب‌های مکتوب اشاره کرد و گفت: نباید فکر کنیم کتاب مجازی می‌تواند جای کتاب مکتوب را بگیرد، کتاب مجازی همچنان مجازی خواهد ماند و هرچند ارزش خود را دارد اما نمی‌تواند جای کتاب مکتوب را بگیرد.
دکترایمانیه با بیان اینکه باید به کتاب مجازی به عنوان مکمل نگاه کرد، گفت: نوجوانان و جوانان باید با ارزش کتاب و کتاب‌نویسی آشنا شوند. ما قول می‌دهیم در کنار این افراد فعال در این عرصه و مجموعه‌ها و مؤسساتی که در این زمینه فعالیت دارند باشیم‌.
وی تصریح کرد: اگر مسائل مربوط به کتاب و کتابخوانی پیگیری نشود و این پیگیری‌ها استمرار نداشته باشد قطعا به فراموشی سپرده می‌شود. اما اگر پیگیری‌ها در حوزه‌های مختلف کتاب به صورت مستمر انجام شود قطعا ما هم برای به سرانجام رسیدن این پیگیری‌ها تلاش خواهیم 
کرد.
* مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس: دنیای بدون نویسنده و شاعر و پژوهشگر، دنیایی سرد و بی روح است
حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این آئین گفت: برگزاری آیین اختتامیه سومین دوره جایزه کتاب سال فارس در روزهای پایانی زمستان نویدبخش فرارسیدن فصلی نو و بهاری دل انگیز در عرصه فرهنگ و هنر استان پهناور فارس است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: فارسی ها که از دیرباز به علم و فرهنگ شهره هستند این بار هشت برگزیده عرصه کتاب و نویسندگی را تقدیر و تجلیل می کنند که در رشته های مختلف آثار ماندگاری را از خود به جای گذاشته اند و ارمغانی از جنس کتاب به یادگار می گذارند.
قانعی افزود: نویسندگانی که حاصل عمری تلاش و پژوهش خود را مکتوب کرده و در قالب کتاب به علاقه مندان و دوستداران علم و فرهنگ هدیه می کنند. به راستی این نویسندگان سزاوار چه تقدیر و تجلیلی هستند؟
وی یادآور شد: جشن کتاب سال فارس تنها بهانه ایست که به این فرهیختگان و اساتید و معلمان فرهنگ دستمریزاد بگوییم و به جامعه و نسل جوان یادآوری کنیم که هر آنچه ما از گذشته خود و علم و هنر پیشینیان می دانیم حاصل تلاش آنها است و اصلا دنیای بدون نویسنده و شاعر و پژوهشگر و تاریخ دان و دین شناس و ادیب، دنیایی سرد و بی روح است.
این مدیر فرهنگی در پایان سخنانش عنوان داشت: به امید اینکه این جشن، سرآغازی بر درخشش دوباره فارس در عالم علم ، فرهنگ و هنر باشد و در پایان برای همه برگزیدگان و همه شرکت کنندگان در فراخوان سومین دوره جایزه کتاب سال فارس آرزوی سالی پر از مهر و نیکی دارم.
در بخش علوم کاربردی و پزشکی کتاب «بیماری‌های قلب و عروق برای دانشجویان پزشکی» تألیف آرمین عطار، کامران آقاصادقی، فیروزه ابطحی فحلیانی، امیر اصلانی، پیمان ایزدپناه، محمدعلی بابائی بیگی، حامد بذرافشان و پویان دهقانی به عنوان اثر برگزیده شناخته شد.
در بخش مهندسی کشاورزی کتاب «کود آبیاری» تألیف چارلی م.برت، کریس اکانز و تومای روهر، ترجمه 
علی اصغر قائمی، سید علی اکبر موسوی و مریم 
زاهدی فر موفق به دریافت جایزه نقدی و لوح کتاب برگزیده شد.
در بخش ادبیات نثر معاصر جایزه نقدی و لوح کتاب برگزیده به کتاب «به نقش گلیم» نوشته محمد محمودی نورآبادی تعلق گرفت. در بخش شعر معاصر کتاب «آیینه داران آفتاب» سروده اعظم حسینی موفق به دریافت جایزه کتاب سال شد. در بخش شعر شیرازی کتاب «ساعت گل» سروده غلامعلی خوشبخت به عنوان کتاب برگزیده سال معرفی شد. کتاب «تبارشناسی ادبیات و تاریخ نگاری ادبی در ایران» تألیف محمدحسین دلال رحمانی نیز به عنوان کتاب برگزیده در بخش نقد ادبی شناخته شد.
در بخش کودک و نوجوان داستان تألیفی کودک کتاب «چشم‌های پری توی دلش بود» نوشته فاطمه فروتن اصفهانی به عنوان کتاب برگزیده سال معرفی شد. در بخش داستان تألیفی نوجوان این جایزه به کتاب «قاطر غنیمتی» نوشته اکبر صحرایی تعلق گرفت.
لیست کامل آثار شایسته تقدیر و پدیدآورندگان نیز در ویژه نامه مرتبط با جایزه کتاب سال فارس امروز در تماشا منتشر گردیده است.

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما