امروز، پنج شنبه، ۱۱ خرداد ۱۴۰۲

حل بسیاری از مشکلات در گرو احیای مساجد است

سیده ناهید تقویان-تماشا
مراسم گرامیداشت تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد و تجلیل از خانواده های شهدا و مدیران برتر کانون های فرهنگی هنری مساجد فارس شنبه (۱۳ اسفندماه ۱۴۰۱) با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه، استاندار فارس، حمیدرضا قانعی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دیگر مقامات در تالار حافظ فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار شد.
 استاندار فارس با اشاره به اینکه تمام قد در خدمت مسجد و مسجدی‌ها هستیم گفت: اگر قرار است فساد، اختلاس، دزدی، اعتیاد، طلاق، تأخیر در ازدواج و فرزند نیاوردن حل شود راهی به جز احیای مساجد نیست. حل بسیاری از مشکلات در گرو احیای مساجد است.
دکترمحمدهادی ایمانیه روز شنبه در همایش سالروز تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد اظهار کرد: اگر می‌خواهیم در شرایط کنونی و با توجه به امکاناتی که در اختیار داریم جامعه کامل و مدینه فاضله ای داشته باشیم چاره ای جز توجه کردن به مساجد نیست و توجه به مساجد از طریق توجه به نیازهای نرم‌افزاری و سخت افزاری این اماکن مقدس امکان‌پذیر است.
استاندار فارس با بیان اینکه توسعه مساجد در بخش سخت‌افزاری با حمایت دولت و مسئولان اجرایی استان صورت می‌گیرد، افزود: استانداری فارس با همفکری دفتر امام جمعه در حال تدبیر احیای موقوفه‌ای با عنوان موقوفه عمران و مساجد است؛ استان فارس تنها استانی است که در آن چنین موقوفه‌ای ایجاد شده و امیدواریم این موقوفه در سال ۱۴۰۲ دوباره احیا شود و بتوانیم از این موقوفه برای کمک به بحث‌های سخت‌افزاری مرتبط با عمران و مساجد، تکمیل مساجد و مصلاها و تعمیراتی که نیازمند اعتبارات مالی هستند بهره ببریم.
ایمانیه اضافه کرد: مجوزهایی از طریق کمیسیون‌های قانونی استان به مساجدی که تمایل داشته باشند که قسمت کوچکی از مسجد را تبدیل به تجاری‌سازی کنند تعلق گرفته است. آمادگی داریم این اقدام را برای تمام شهرستان‌های استان فارس انجام دهیم. همچنین با حمایت وزارت راه اقدامات خوبی در خصوص مساجد بین راهی صورت گرفته است؛ این اقدام برای چند مسجد شروع شده و در حال تکمیل است و امیدواریم بتوانیم در سال ۱۴۰۲ تحرکی به زنجیره مرتبط با مساجد بین راهی بدهیم.
وی با بیان اینکه مسئله ایجاد خانه عالم برای اداره مساجد را پررنگ تر از قبل پیگیری خواهیم کرد، گفت: اداره مساجد نیاز به خانه عالم دارد و پیگیری این کار به ویژه در روستاها و مناطقی که محل سکونت امام حماعت و مسجد زیاد است و مشکلاتی برای نماز صبح ایجاد می‌کند ضروری است. در تلاش هستیم تا سال آینده سال خوبی برای بحث‌های سخت افزاری مساجد باشد.
استاندار فارس با اشاره به اینکه مسائل نرم‌افزاری مساجد بر عهده علما و حجج اسلام است، گفت: شایسته نیست که مسجدی وجود داشته باشد و نماز صبح، ظهر و شب به دلیل نبود امام جماعت در آن برقرار نشود؛ باید فکری کرد و زمانبندی مشخصی برای تحقق این امر مشخص شود.
ایمانیه یادآور شد: می‌بایست همدلی و همفکری بین ائمه جماعت موفق در اداره یک محله شکل بگیرد تا طرح محالات مسجد محور اجرا شود؛ این طرح به شرطی قابل پابرجایی، استقرار و توسعه است که امام جماعت‌هایی داشته باشیم که با سلیقه و بهره‌گیری از جوانان تعامل و همدلی داشته باشند.
وی بیان کرد: در این مدت که مسئولیت اجرایی استان را بر عهده داشتم سعی کردم اکثریت میز خدمت‌ها در مساجد راه‌اندازی شود تا مردم بدانند مساجد کانونی است که می‌تواند مشکلات آنها را حل کند؛ از تمام فرمانداران هم خواستار برگزاری میز خدمت در مساجد شدیم. در دور دوم سفرهای استانی نیز این کار را ادامه می دهیم و میز خدمت را در مسجد جامع شهرستان‌ها برگزار می‌کنیم تا دوران شکوه مساجد برای حل مشکلات مردم زنده شود.
* واکنش امام‌جمعه شیراز به هیاهوی غرب درباره حکم اعدام سرکرده گروه تروریستی تندر
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز در این مراسم با اشاره به هیاهوی غرب درباره حکم اعدام صادرشده برای جمشید شارمهد سرکرده گروه تروریستی تندر گفت: فردی که ۱۴ جوان و نوجوان را در شیراز کشته را محاکمه کرده‌اند اما سرو صدا راه انداخته‌اند که چرا می‌خواهید او را محاکمه کنید؟!
آیت‌ا... لطف‌ا... دژکام افزود: چرا متوجه نیستیم و خیال می‌کنیم مسئله عادی است، جنگ بزرگی است که برای حضور در این جنگ جهاد تبیین، جهاد اقتصادی، جهاد فرهنگی و جهاد در عرصه امنیت می‌خواهیم.
* نقش مهم مساجد در عرصه کار فرهنگی
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود در آیین تجلیل از کارگزاران مساجد استان فارس با اشاره به رخدادهای اخیر گفت:‌ مسئله دعوا با شخص نیست. تمام کفر گردهم آمده است تا با تمام ایمان مقابله کند. آنچه نیاز است این است که آرایش جنگی به خود بگیریم. در عرصه کار فرهنگی نیاز به آرایش جنگی داریم‌ مساجد نمی‌توانند به عنوان یک مکان و مسجد عادی باشند.
وی گفت:‌ تک تک ائمه جماعت باید صمیمانه، برادرانه و پدرانه مجموعه خود را هماهنگ کند و به میدان بیاید؛ همان گونه که دشمنان این جنگ را همه جانبه راه انداخته‌اند ما هم باید همه جانبه در مقابل آنها بایستیم و مسجد تنها جایی است که می‌تواند همه جانبه در مقابل دشمنان بایستد؛ باید مسجد محوری را جدی بگیریم و شبانه روز تلاش کنیم تا این مسئله را پیش ببریم. دژکام یادآور شد: برخی ممکن است در جریان اقدام و عمل احساس کنند که در برخی قسمت‌ها هماهنگی وجود ندارد. نباید این مسائل و اختلافات را بزرگ کنیم بلکه باید برای هدف اصلی که دفاع از کیان اسلامیت کشور است به صورت جدی پای کار بیایم و در مقابل دشمنان بایستیم.
وی بیان کرد: در شرایطی که دشمنان در حال برنامه‌ریزی برای آسیب رساندن به کشور است نباید بنشینیم و خیال کنیم مسئله ساده است. ببینید که دشمنان کاریکاتور چه کسی را می‌کشند؟ آنها با شخص پیامبر (ص) در افتاده‌اند. باید غیرت دینی را به میدان بیاوریم.
امام جمعه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کار ارزشمند و بزرگی توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص محوریت شدن مساجد در محلات انجام شده است که قابل تقدیر است.
* مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس: در همه مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی لذا باید به مساجد برگردیم 
در ادامه حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این نشست گفت: آنچه که از بررسی نقش مسجد در صدر اسلام به دست می‌آید جامعیت مسجد در همه زمینه‌های عبادی، سیاسی، آموزشی، نظامی و قضایی بوده است و محور همه آنها امامت و پیشوایی در مسجد است که به عنوان مهم ترین مسئله در ساختار و پیکره این مکان مقدس مطرح است و کوچکترین غفلت سرانجام به لوث شدن هدف کلی و پایمال شدن مقصد نهایی خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: اهمیت این موضوع در ساختار مسجد به اندازه‌ای است که در زمان پیامبر(ص) شخص ایشان عهده‌دار اداره مسجد نبی بود و با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) نیز مساجد همواره مانند دوران صدر اسلام جایگاه واقعی خود را باز شناختند به طوری که نیروهای فعال در مساجد به طور مستقیم در متن انقلاب شرکت جستند به گونه‌ای که از آن زمان مساجد نقش پایگاه ارتباطی مردم را به عهده داشتند.
قانعی اضافه کرد: بسیاری از برنامه‌های انقلاب مانند رفراندوم، شوراهای محلی، کانون‌های بسیج و دیگر ضرورت‌های زمان در مساجد انجام می‌شد.
وی عنوان کرد: با بررسی تحولات سال‌های سرنگونی رژیم شاهنشاهی و پیروزی انقلاب اسلامی نقش و اهمیت مسجد در ابعاد مختلف به وضوح هویداست؛ در آن موقعیت مردم و روحانیت با محوریت مساجد به مبارزه ادامه می‌داند که نه در گذشته، نه در حال و نه در آینده هیچ مکانی قابلیت این مرکزیت را ندارد و هم اینک نیز اگر مردم از این مرکز دور بمانند موجبات شادی دشمنان و تضعیف انقلاب فراهم خواهد شد.
قانعی یادآور شد: در آن موقعیت حساس مسجد پایگاه عمده‌ای شد تا شاگردان و پیروان حضرت امام به همراه اقامه فرائض دینی و عبادی که دلیل حضور مردم در مساجد بود پیام‌ها و اهداف امام خمینی را دریافت کنند.
وی گفت: به گفته امام خمینی (ره) مسجد محلی است که از آن باید امور اداره شود؛ این مساجد بودند که این پیروزی را برای ملت ایران به ارمغان آورد و این مراکز حساسی است که ملت باید به آن توجه داشته باشند. این طور نباشد که خیال کنیم حالا ما دیگر پیروز شدیم و دیگر نیازی به مساحت نداریم؛ پیروزی ما برای اداره مسجد است.
او بر ضرورت بازنگری در کارکرد ویژه‌ای که برای مساجد در نظر گرفتیم تأکید کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب بر نقش و جایگاه حلقه‌های میانی برای اداره امور جامعه در چله دوم انقلاب اسلامی تأکید و برای تحقق این امر مهم به نقش جدی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به عنوان یکی از خاستگاه های اصلی برای شکل‌گیری حلقه‌های میانی اشاره کرده‌اند. در همه مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی لذا باید به مساجد برگردیم و نیروهای وفادار به انقلاب اسلامی را در خود مساجد ساماندهی و سازماندهی مجدد کنیم.
 

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما