امیر حسین جمشیدی مدیر کل دفترفنی و حمل و نقل و ترافیک استانداری فارس گفت: طرح ملاک عمل ما طرح تفصیلی است؛ در طرح تفصیلی مصوب شده که برای احداث بنای جدید رعایت گذرهای قبلی الزامی است و ما هیچ تعریضی در محدوده ۳۶۰ هکتاری نداریم و حتی تجدید بنا و نوسازی املاک فاقد ارزش باید مشابه با همان تودهگذاری انجام شود.
وی ادامه داد: بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداری؛ اگر ساختمانی در معرض خطر ریزش باشد و امکان تخریبش وجود داشته باشد شهرداری موظف است که به مالک برای استحکام بخشی بنا اخطار دهد و رفع خطر کند. اگر این اقدام توسط مالک صورت نگرفت، شهرداری میتواند به این ماجرا ورود کند و هزینه را در مراجعات بعدی از مالک بگیرد.
دکترجمشیدی اضافه کرد: این اقدام مشروط به استعلام از میراث فرهنگی انجام میشود و ساختمانی که این اتفاق باید برای آن رقم بخورد نباید ثبت شده و فاقد ارزش باشد؛ خانههایی که در حال حاضر گفته میشود در حال تخریب هستند احتمالا خطرساز و مشمول این قانون بودهاند.
وی بیان کرد: شهرداری ساختمان در معرض خطر را به شرطی میتواند آواربرداری و خاکبرداری کند که از نظر میراث فرهنگی ثبت شده و فاقد ارزش نباشد.
جمشیدی عنوان داشت: در حد فاصل امامزاده ابراهیم و بینالحرمین به جز طرح تفصیلی هیچگونه طرح مصوب دیگری برای تعریض معبر نداریم و شهرداری هم اگر بخواهد تملکی انجام دهد فقط در راستای اجرای طرحها است.
وی در رابطه با طرح ۵۷ هکتاری بافت تاریخی شیراز گفت: کارفرمای این طرح وزارت راه و شهرسازی است. وزارت برای اجرای این طرح مشاور گرفته و مشاور بر روی این طرح کار کرده است.مصوبات کمیسیون ماده ۵۵ بر روی سایت قرار دارد و مردم برای اطلاع از این مصوبه میتوانند به سایت مراجعه کنند.
جمشیدی اظهار کرد: کل اختلاف دیدگاهی که بر روی طرح مجموعه ۵۷ هکتاری وجود دارد اراضی و پلاکهایی است که بین حرم سید علاء الدین حسین (ع) و حرم شاهچراغ (ع) وجود دارد؛ هنوز چیزی تصویب نشده و فقط گفتهاند که این محدوده که حدود یک و نیم هکتار است نیازمند تهیه طرح است.