امروز، شنبه، ۲۳ تیر ۱۴۰۳

آش سیرابی خوشمزه با بلغور گندم

آش سیرابی یکی از آش‌های بسیار خوشمزه و لعاب‌دار ایرانی است که آن را با بلغور گندم و حبوبات، ترخینه، جو یا برنج و سیرابی تهیه می‌کنند. آش سیرابی با بلغور گندم یکی از آش‌های بسیار خوشمزه و مفید ایرانی است که بسیار مقوی و پرخاصیت است. سیرابی که در این آش به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه آن است باعث شده تا این آش برای کسانی که مبتلا به بیماری‌ها و مشکلات معده هستند یک پیشنهاد عالی و خوب محسوب 
شود. 
مواد لازم برای آش سیرابی با بلغور گندم:
سیرابی ۱ دست کوچک
نخود ۱ پیمانه
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
بلغور گندم ۲ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
کشک ۱ پیمانه
چوب دارچین ۱ عدد
پیاز ۲ عدد
سیر ۲ حبه
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به مقدار لازم
دستور پخت آش سیرابی با بلغور گندم:
مرحله اول
ابتدا تمامی حبوبات را ۲۴ ساعت خیس کنید تا آماده شوند. سیرابی را هم با آب سرد بشویید و سپس آن را تمیز و پاک کنید. سپس آن را به اندازه‌های دلخواه و کوچک‌تر برش دهید و خرد کنید. برای آماده‌سازی بلغور گندم هم کافی است تا آن را چندین مرحله با آب سرد بشویید و بعد داخل ظرفی به مدت ۲ ساعت خیس کنید.
مرحله دوم
پیازهای ۴ قاچ‌شده را همراه سیر و چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت گاز بگذارید و در آن را ببندید. اجازه دهید تا سیرابی شما به مدت ۲ الی ۳ ساعت بپزد و آماده شود. بلغور گندم را به همراه نخود و لوبیا چیتی داخل قابلمه‌ای جدا بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا بجوشد. پس از جوشیدن حرارت را کمتر کرده تا حبوبات نیز ۲ ساعتی به آرامی بپزند.
مرحله سوم
پس از پخته شدن حبوبات نوبت اضافه کردن سیرابی پخته شده به آن‌ها است. سپس عدس را نیز با آب بشویید و آن را در این مرحله به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا عدس هم مدتی در کنار مواد بپزد و نرم شود.
مرحله چهارم
پیاز باقی‌مانده را به شکل خلالی خرد کنید و بعد آن را با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. مقداری زردچوبه و پودر سیر را هم اضافه کرده و ۱ دقیقه ای با مواد تفت دهید تا عطر ادویه‌ها بلند شوند. نعنا داغ را هم آماده کنید و بلافاصله آن را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
مرحله آخر
پس از پخت عدس، کشک را به همراه مقداری آب رقیق کنید و سپس آن را به همراه پیاز داغ و نعنا داغی که تهیه کرده اید و مقداری فلفل سیاه و کمی نمک به مواد اضافه کنید. تمامی مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه دیگر اجازه دهید تا در کنار هم کاملا بپزند. برای دیدن دستورهای بیشتر غذاهای ایرانی خورشت بیج بیج، غذای محبوب مازندرانی را 
بخوانید.
نکات مهم آش سیرابی با بلغور گندم:
به دلیل استفاده از کشک بهتر است تا از نمک کمتری استفاده شود. در صورت تمایل‌ می‌توانید مقداری سیر داغ نیز تهیه کرده و از آن داخل این آش استفاده کنید.

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما