گزارش: سیده ناهید تقویان- تماشا
عکاس: حجت رحیمی
با حضور مدیران ارشد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس و به مناسبت سالگرد صدور فرمان تاریخی حضرت امام (ره )در 21 فروردین ماه 1358 و افتتاح حساب 100 و تأسیس بنیاد، نشستی در این مجموعه برگزار شد.
به گزارش سرویس خبری روزنامه «تماشا»، در این نشست خبری مدیران و معاونین اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس به تشریح آخرین اقدامات انجام شده در راستای ماموریت های این اداره پرداختند.
تأکید بر فرمان تاریخی حضرت امام(ره) در خصوص ساخت مسکن
در ابتدای این نشست مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس با اشاره به وسعت استان و سند راهبردی پنج ساله بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، به فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره ) در خصوص ساخت مسکن محرمان و حساب 100 اشاره کرد و گفت: پس از گذشت 47 سال از انقلاب نسل جدید باید بدانند که نظر امام در مورد تأمین مسکن مردم چه بود.
حجت الاسلام نجفی افزود: اگر مبتنی بر فکر امام عمل کنیم در راستای تخصیص زمین رایگان برای ساخت مسکن، بیش از 50 درصد هزینه ساخت مسکن پایین می آید چراکه امام بنیاد را مکلف کرده بودند که زمین را رایگان در اختیار مردم قرار
دهند.
او با اشاره به مصوبه مجلس در مورد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز اظهار داشت: دستگاه هایی که بایاد در کنار بنیاد به ساخت مسکن کمک کنند، در این مصوبه به صراحت مشخص شده است و
می توان اذعان کرد که اگر این مصوبه به خوبی عمل می شد، نرخ ساخت مسکن در جامعه شهری هم به رشد استانداردی می رسید.
برای ما روستا مهم است چراکه محور تولید، امنیت و جذب جمعیت است
در ادامه مهندس حمیدی مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس در سخنانی ضمن گرامیداشت سالروز تأسیس بنیاد و فرمان تاریخی حضرت امام خمینی ره در این راستا اظهار داشت: 9روز پس از استقرار جمهوری اسلامی، امام خمینی(ره) دستور بازگشایی حساب 100 را صادر کردند تا برای ساخت مسکن محرومان اقدام شود. این نشان
می دهد که رهبر انقلاب تا چه حد نسبت به این موضوع حساس بودند.
او افزود: بنده اعتقاد دارم که باید با مردم صادق باشیم و وضع موجود را بپذیریم و بدانیم که در این چهل و اندی سال چه اقداماتی را در راستای خانه دار کردن مردم انجام داده ایم و چه اقدامات دیگری را نیز باید پیگیری کنیم. آیا طرح های محتلف مفید بوده است یا خیر؟ به هر حال هر مجموعه ای می تواند با نگاه فنی و علمی موفق شود.
حمیدی خاطرنشان کرد: برای ما روستا مهم است چراکه روستاها محور تولید، امنیت و جذب جمعیت هستند و لذا باید بسترها را برای مردم جهت زندگی مناسب در روستا فراهم کنیم.
وی ادامه داد: قانون جهش تولید مسکن در سالهای اخیر به حل بخشی از مشکلات روستاها کمک کرده و این بنیاد تمام تلاش خود را برای ساخت مسکن با هدف ماندگاری افراد در روستاها بکار گرفته است.
آسفالت هفت میلیون مترمربع از معابر روستایی
مدیرکل بنیاد مسکن فارس با اشاره به بازنگری طرح هادی روستایی گفت: مقرر شده تا پایان سال مالی ۱۴۰۴ بازنگری طرح هادی در تمام روستاها به نقطه اطمینان برسد.
حمیدی افزود: فارس در جذب اعتبارات قیر رتبه نخست کشور را دارد و تاکنون هفت میلیون مترمربع از معابر روستاها آسفالت شده است. هماکنون دو تا سه میلیون مترمربع بستر برای ادامه کار وجود دارد و در حال رایزنی برای جذب اعتبارات بیشتر هستیم.
وی ادامه داد: سالانه در یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ نقطه روستایی طرح بهسازی اجرا میشود که شامل ۵۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار در فارس است.
صدور ۴۵۰ هزار سند روستایی و شهری
مدیرکل بنیاد مسکن فارس با اشاره به صدور اسناد گفت: تاکنون ۴۵۰ هزار سند برای روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر صادر شده و سالانه ۱۰ هزار سند جدید نیز ثبت میشود.
حمیدی تأکید کرد: بنیاد مسکن به لحاظ تعداد و پراکندگی پروژهها، بزرگ ترین دستگاه اجرایی کشور است.
این مقام مسئول با بیان اینکه 2318 روستای ما دارای طرح هادی مصوب است و پس از 10 سال مجددا بازنگری می شود، بیان داشت: ما تقریبا استان اول کشور به لحاظ جذب اعتبارات قیر هستیم و در مدت اخیر، حدود 7 میلیون متر مربع از معابر آسفالت شده است.
حمیدی با بیان اینکه سالانه طرح های بسیاری در روستاها اجرا می شود، افزود: هر سال 50 درصد روستا های فارس که بالای 20 خانوار هستند، با این طرح ها بهسازی می شود که این از برکات تأسیس بنیاد بوده است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس همچنین اظهار داشت: اعتبار مصوب جهت بهسازی روستا ها تاکنون 860 میلیارد تومان است که تا این لحظه 622 میلیارد توان تخصیص داده شده است.
این مقام مسئول افزود: پارسال تخصیص ما 40 درصد بود و امسال 70 درصد که این عدد معنا دار است. علی رغم این افزایش، کار ما سخت تر شده است و امیدواریم پروژه های بیشتری را نیز تعریف کنیم.
او ادامه داد: در مسکن روستایی و سند روستایی 100 درصد تحقق داشتیم و در عمران روستایی 147 درصد تحقق داشته ایم یعنی تمام تکالیف خود را انجام دادیم.
حمیدی همچنین به اقدامات بنیاد در حوزه بازسازی مسکن روستایی نیز اشاره کرد و گفت: دولت و ما باید تلاش کنیم همه فعالیت های مقاوم سازی قبل از وقایع و اتفاقات رخ دهد و با توجه به این مسئله مقاوم سازی خانه های روستایی را با جدیت دنبال کردیم به طوری که در کشور مقاوم سازی 54 درصد بوده و در فارس حدود 70 درصد که این رقم بسیار معنا دار است.
معاون بنیاد مسکن استان: ضریب مقاومسازی مساکن روستایی در فارس ۷۱درصد است
مهندس فرج ا... نصیری معاون بازسازی و بهسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس نیز در این نشست اظهار داشت: امروز مقاوم سازی خانه های روستایی به گونه ای است که
زلزله های با ریشترهای پایین قادر به تخریب خانه ها نیست.
او افزود: پرداخت تسهیلات مقاوم سازی قبل اتفاقات در دستور کار بوده است به طوری که ما 376 هزار واحد مسکونی طبق سرشماری سال 1395 در روستا داشتیم که 266 هزار و 880 واحد مقاوم سازی شد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن فارس، ضریب مقاومسازی مساکن روستایی در فارس را ۷۱ درصد اعلام کرد و افزود: البته آمار مقاومسازی در مساکن شهری اینگونه نیست.
نصیری از سامان دهی ساخت و سازها با کمک پژوشگران برتر دانشگاه شیراز نیز خبر داد و گفت: بنیاد مسکن در راستای نگاه علمی و استاندارد سازی ساخت و سازها قدم های بسیار خوبی برداشته و تفاهم نامه هایی را منعقد کرده است و آیین نامه ای را مد نظر دارد تا خانه ها مبتنی بر این آیین نامه ساخته شوند.
۱۱ هزار میلیارد تومان میزان تسهیلات بانکی برای ۳۱ هزار واحد نهضت ملی مسکن روستایی
این مقام مسئول با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن روستایی موضوع مهم ساکن کردن مردم در روستا ها بوده است، اظهار داشت: 32 هزار و 859 واحد در روستاها شناسایی شده است که از این تعداد 31 هزار واحد عقد قرارداد شده، 28 هزار واحد نیز انجام فنداسیون شده و 24 هزار واحد نیز به ثبت رسیده است.
او ادامه داد: 15 هزار و 600 واحد را تمام کردیم که حدود 7هزار واحد آن در زمان شهید رئیسی افتتاح شد.
نصیری میزان تسهیلات بانکی برای ۳۱ هزار واحد نهضت ملی مسکن روستایی در استان را ۱۱ هزار میلیارد تومان اعلام کرد کرد.
معاون بازسازی و بهسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس همچنین گفت: 1271 نفر ناظر در سطح استان داریم تا کار ما به صورت کارشناسی پیش برود و وفق مقررات واحدهای مسکونی ساخته شود.
نصیری ادامه داد: فعالیت ما به صورت مشارکت محور است و مردم در ساخت و سازها مشارکت بسیار خوبی دارند و در این راستا تفاهم نامه های مشترکی با بهزیستی و کمیته امداد و بنیاد مستضعفان و ... منعقد شده است تا برای افراد محروم نیز خانه ها ساخته شود.
او با بیان اینکه سال گذشته 3میلیارد تومان برای 369 واحد روستایی کمک شده است، افزود: در مجموع 38 میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض در اختیار مردم قرار گرفته است.
قرضالحسنه بانک مهر ایران 1820 فقره تسهیلات در اختیار روستاییان قرار داد
نصیری بیان داشت: تسهیلات قرض الحسنه بانک مهر ایران نیز 1820 فقره تسهیلات در اختیار روستاییان قرار گرفته و حتی به به افرادی که تحت پوشش هیچ نهادی نبودند نیز کمک های قابل توجهی شد و برای حدود 8هزار واحد 59 میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول همچنین گفت: در سال گذشته ساخت 408 واحد را با بنیاد مستضعفان نیز تفاهم کردیم و 19 میلیارد تومان از بنیاد گرفته شد و به حساب مردم واریز شد ضمن اینکه کمکم های نقدی و غیر و نقدی در اختیار مردم قرار داده شده است.
نصیری در پایان نیز اظهار داشت: سالی 200 هزار واحد مسکونی مصوب می شود و در این راستا سود مصوب برای روستایی ها در این تسهیلات 5درصد است و بقیه را به صورت سوبسید، دولت متقبل می شود.
در ادامه این نشست رنجبر رئیس حساب 100 حضرت امام نیز در سخنانی اظهار داشت: امسال حدود 19 میلیارد تومان به همان مقداری که خیرین کمک کردند، حساب 100 حضرت امام نیز همین مبلغ را به حساب دهک های یک تا پنج برای ساخت مسکن ورایز کرده است.
او با اشاره به انجام برخی پروژه ها با کمک حساب 100 حضرت امام افزود: ما سعی کردیم تمام شهرستان ها
را درگیر کنیم و با کمک خیرین ساخت مسکن محرومان را سرعت ببخشیم.
رنجبر همچنین اظهارداشت: طبق آین نامه حساب 100 همه شهرستان ها می توانند هیأت امنای مسکن محرومان داشته باشند که با حضور مسئولان و خیرین شکل می گیرد و هر جا این هیأت امنا قوی عمل کرده اتفاقات بسیار خوبی در زمینه ساخت مسکن رخ داده است.
لازم به ذکر است؛ در راستای فرمان تاریخی حضرت امام (ره )در 21 فروردین ماه 1358 و افتتاح حساب 100 و توجه عموم به این امر مهم، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در بیست و پنجم اردیبهشت ماه فعالیت خود را آغاز کرد.