امروز، جمعه، ۱۸ آبان ۱۴۰۳

سعید جلیلی با دعوت چه کسی به مجلس رفت؟

یکی از نمایندگان حاضر در جلسه بودجه ای سعید جلیلی در مجلس می گوید این جلسه با دعوت پژمانفر صورت گرفته بود، برخی نیز هستند که از اساس اطلاعی از برگزاری چنین جلسه ای ندارند.
حضور بی خبر سعید جلیلی در مجلس و انتشار عکسی از او در کمیسیون اصل 90 مجلس، درست در ساعاتی که فضای خبری کشور تحت تأثیر بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس، قرار داشت، ناگهان موج خبری را به سمتی دیگر برد. این عکس توسط کانال تلگرامی سعید جلیلی منتشر شد و چند نفر دیگر از نمایندگان از جمله نصرا... پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰، حسینعلی حاجی دلیگانی نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ حضور داشتند.
به فاصله کوتاه خبری منتشر شد که جلسه جلیلی با نمایندگان با موضوع بررسی لایحه بودجه بوده است. در خبر منتشر شده توسط کانال جلیلی جزئیات بیشتری از جلسه و اینکه جلیلی به دعوت چه کسی در مجلس حاضر شده، اشاره نشده بود. اما احمد فاطمی، نماینده مردم بابل اعلام کرد که جلیلی بنابر دعوت فراکسیون انقلاب اسلامی به مجلس آمده، خبری که بلافاصله توسط موسی غضنفرآبادی، رئیس فراکسیون تکذیب شد و او به خبرگزاری خبرآنلاین گفت فراکسیون انقلاب اسلامی از جلیلی دعوت نکرده است.
حتی ابوالقاسم جراره که دبیرکل شریان، از جمله طیف های حامی سعید جلیلی در جریان انتخابات بود، نسبت به حضور او و برگزاری جلسه هم بی اطلاع بود و به خبرگزاری خبرآنلاین گفت که نمی داند موضوع جلسه چه بوده است.
البته این اولین بار نیست که جلیلی با نمایندگان مجلس آن هم با محوریت موضوعی که میان مجلس و دولت مطرح است، جلسه برگزار می کند، کما اینکه، قبل از برگزاری جلسه رأی اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی، او باز هم با نمایندگان جلسه برگزار کرده بود البته نه همه نمایندگان!
مهدی کوچک زاده و ابوالفضل ظهره وند هم در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین با وجود اینکه از طرح جزئیات جلسه مذکور خودداری می کنند، اما تأکید می کنند که در جلسه صبحگاهی نمایندگان با جلیلی حضور داشتند. اما حسنعلی اخلاقی امیری، نماینده نزدیک به جبهه پایداری که او هم در جلسه حضور داشته از جزئیات این جلسه به خبرگزاری خبرآنلاین می گوید تعدادی از نمایندگان در این جلسه حضور داشتند، یعنی همان هایی که با پیامک دعوت شده بودند.
او می گوید بحث جلسه تخصصی در مورد بودجه و براساس پژوهش ها و تحقیقات حضار بوده که در نهایت هم به این نتیجه 
می رسند که بودجه مقبول نیست چراکه خواسته های برنامه هفتم توسعه را برآورده نکرده است. فرهاد طهماسبی و موسی غضنفرآبادی از جمله اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی هستند که حضور جلیلی در مجلس را بر نمی تابند و معتقدند مواردی نظیر لایحه بودجه امری میان دولت و مجلس است، از این رو بهتر است نمایندگان در این مورد اظهار نظر کنند و این جلسات منجر به مانع تراشی نشود.
 اخلاقی‌امیری: برای دعوت از نمایندگان در جلسه جلیلی پیامک فرستاده شده بود
حسنعلی اخلاقی امیری، نماینده نزدیک به جبهه پایداری در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره علت حضور سعید جلیلی در مجلس آن هم قبل از برگزاری جلسه بررسی لایحه بودجه سال آینده گفت: بحث تخصصی بودجه است. با توجه به اینکه مجموعه سعید جلیلی کار تحقیقاتی انجام داده بودند، لذا گزارشی نسبت به بودجه و تطبیق آن با برنامه هفتم توسعه ارائه شد. این امر مرسومی است که مجموعه های 
مختلف در مورد بودجه کار می کنند لذا مجموعه جلیلی هم زحمت کشیده بود و این بررسی را انجام بودند.
وی افزود: البته خود ما از قبل به این نکته رسیده بودیم که لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ یک مقداری با برنامه هفتم توسعه فاصله دارد. اما مجموعه جلیلی یک مقدار میدانی تر بر روی بندها، احکام و بخش اول لایحه بودجه کار کرده بود. در نهایت در مورد رشد اقتصادی که در لایحه بودجه در نظر گرفته شده ۴ درصد است در حالی که در برنامه هفتم توسعه ۸ درصد لحاظ شده است. حتی اگر تخصصی تر به بودجه بپردازیم رشد اقتصادی ۲ درصد است، در مجموع اینکه لایحه بودجه با برنامه هفتم توسعه فاصله دارد.
اخلاقی امیری درباره اینکه بنابراین نظر حاضرین در جلسه و جلیلی این بود که لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ انتظارات مورد نظر در برنامه هفتم توسعه را برآورده نخواهد کرد، تصریح کرد: بله، لایحه بودجه نمی تواند برنامه هفتم توسعه را پیاده کند و باید اصلاح شود که این اصلاح گاها توسط خود دولت و برخی مواقع مانند این لایحه که در مجلس رأی آورد، بادی توسط کمیسیون تلفیق اصلاح شود.
این نماینده نزدیک به جبهه پایداری در پاسخ به اینکه جلسه نمایندگان با جلیلی با دعوت چه کسی و حضور چه کسانی صورت گرفت؟ اظهار کرد: معمولا این قبیل جمع ها در مجلس هستند، شاید ۳،۴ مورد از این موارد در مجلس داریم برای مثال حاجی بابایی صبح های 
سه شنبه دعوت می کند و یا پژمانفر روزهای یکشنبه. این جلسه در کمیسیون اصل ۹۰ با دعوت پژمانفر صورت گرفت.
اخلاقی امیری در واکنش به اینکه چه کسانی در جلسه حضور داشتند؟ ادامه داد: پیامک فرستاده می شود و هر کسی تمایل داشته باشد در جلسه حاضر شود.
وی در مورد اینکه قالیباف هم در جلسه با جلیلی بود، گفت: خیر، قالیباف نبود.
اخلاقی امیری در واکنش به اینکه در مورد حضور جلیلی در مجلس و جلسه او با نمایندگان درباره لایحه بودجه و همچنین جلسه ای که با نمایندگان در مورد وزرای پیشنهادی دولت داشته، این گمانه را تقویت می کند که جلیلی در مسیر تبدیل شدن به دولت رقیب است، خاطرنشان کرد: لایحه بودجه موضوع تخصصی است. بنده به عنوان نماینده در جمع های زیادی دعوت شدم، چراکه هر اندازه اشراف نماینده به موضوع بیشتر و دقیق تر باشد، بهتر می تواند اظهار نظر کند و در نهایت رأی بدهد، از این رو بنده جلسه جلیلی با نمایندگان را اشکال نمی دانم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر فراکسیون مستقلین که اصلاح طلبان 
در آنجا حضور دارند، هم جلسه ای با این موضوع بگذارند، نمایندگان به آن جلسه 
می روند، در جمعی به این صورت هم می رود، آشناییی نماینده با موضوع به کار کمک 
می کند. اینها مجموعه ای هستند که تخصصی کار می کنند، لذا این انتقاد خیلی به جا نیست چراکه دخالت در امر اجرا نیست بلکه اظهارنظر پییرامون برنامه های کشور است و برنامه بودجه هم برنامه اصلی مجلس و دولت است.
 طهماسبی: بررسی بودجه حق نمایندگان است و کسی نباید دخالت کند
فرهاد طهماسبی منتخب مردم شهرستان‌های نی‌ریز، استهبان و بختگان در مجلس دوازدهم  و عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین ضمن ارزیابی جلسه سعید جلیلی با نمایندگان گفت: این کار خوب نیست. بررسی بودجه وظیفه و حق نمایندگان است و کسی نباید در آن دخالت کند.
 دبیرکل شریان: از جلسه جلیلی با نمایندگان خبر نداشتم
ابوالقاسم جراره هم با اخلاقی امیری هم نظر است و جلسه جلیلی با نمایندگان را به عنوان مانعی بر سر راه دولت ارزیابی نمی کند و اتفاقا از این اقدام دفاع هم می کند. او در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به اینکه آیا در جلسه نمایندگان با جلیلی پیرامون بررسی لایحه بودجه حضور داشته یا خیر، گفت: من از جلسه خبر نداشتم، شاید هم پیامک دادند و من ندیدم، معمولا من را دعوت می کنند اما من ندیدم. لذا از موضوع جلسه هم اطلاع ندارم.
این عضو فراکسیون انقلاب اسلامی ضمن ارزیابی جلسه جلیلی با نمایندگان افزود: هر کسی که می تواند در مواردی نظیر محتوا و رفع مشکلات مردم به دولت کمک کند، اشکالی ندارد. بنده شخصا این حساسیت را ندارم و معتقدم که باید فضا را باز کنیم تا هر کسی نظر شخصی خود را از طریق برنامه و یا طرحی مطرح کند. در هر صورت جلیلی کاندیدای ریاست جمهوری بوده و رأی قابل قبولی هم از مردم گرفته و پشتوانه اجتماعی خوبی دارد، قطعا کسی که وارد این عرصه می شود برنامه هایی برای اداره کشور دارد، اگر بتواند برنامه های خود را به دولت تقدیم کند و یا کمک کند که مشکلات مردم کم شود، خوب است.
جراره در ادامه تصریح کرد: تعارف نداریم، مردم گرفتار هستند، کشور خودمان است اینکه کسی به صورت منطقی برنامه های خود را مظرح کند می تواند مؤثر باشد. اینکه جلیلی در حوزه بودجه کارگروه هایی داشته و تجارب آنها را به نمایندگان مجلس منتقل کند، اقدام بدی نیست. اینکه حساسیت های سیاسی را کنار بگذاریم و برای اجرای قانون و رفع مشکلات مردم کنار هم قرار بگیریم، امر بدی نیست. نه اینکه جلیلی بلکه مشاهده نظرات هر کسی که می تواند کمک کند، اتفاق خوبی است و از نظر من بد نیست.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به اینکه منظور شما این است که جلیلی با پشتوانه ۱۳ رأی که دارد و برای حفظ این پشتوانه، چنین جلساتی را با نمایندگان برگزار می کند، خاطرنشان کرد: من نمی دانم. منظورم این بود که جلیلی پشتوانه اجتماعی دارد و به او رأی دادند، شاید با این پشتوانه احساس تکلیف می کند.
 غضنفرآبادی: اینکه هم جلیلی جلسه بگذارد و هم رسایی پسندیده نیست
اما نظرات موسی غضنفرآبادی، رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی در مورد حضور جلیلی در مجلس و آن هم بررسی لایحه بودجه مخالف نظرات اخلاقی امیری و جراره است. چنانچه او در این مورد به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: جلسه گذاشتن با نمایندگان اشکال ندارد اما امروز صبح دو جلسه برگزار شد، یک جلسه با حضور رسایی و جلسه دیگر هم با حضور جلیلی در مجلس بود. بنده این را نمی پسندم که نمایندگان مجلس یک جلسه این طرف داشته باشند و یک جلسه آن طرف داشته باشند، این شاید خیلی خوشایند نباشند.
وی افزود: بعد کسی می گوید شرایط توضیح و تبیین شرایط دفاعی ما را بیان کنند، بعد 
جلسه ای در جای دیگر برگزار شود، خیلی خوشایند نیست.
غضنفرآبادی در پاسخ به اینکه جلسه جلیلی با نمایندگان بر روی نظرات آن تأثیرگذار خواهدا بود یا خیر، تصریح کرد: امروز ما دیدیم که تأثیر نداشت.
رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی در واکنش به اینکه به نظر می رسد جلیلی در حال تغییر جایگاه از دولت سایه به دولت رقیب است، خاطرنشان کرد: همانطور که رهبری فرمودند باید به دولت کمک کنیم، دولت هم انصافا کار خودش را بر مبنای شعار وفاق ملی که مطرح کرده بود، انجام می دهد لذا باید کمکش کنیم. این خواست رهبری است که فرمودند همه باید به دولت کمک کنیم و پیروزی دولت، پیروزی همه ماست. اینکه خدایی ناکرده عمدا یا سهوا کاری انجام دهیم که مانع پیشرفت دولت و برنامه های مردم شود، اقدامی برخلاف نظر رهبری است. 

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما