امروز، شنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۲

آغاز توزیع مرغ منجمد در تعاونی‌های مصرف شیراز

زهرا مطهری - تماشا
نگاه به اقتصاد کشورهای توسعه یافته نشان می‌دهد که بنگاه‌های تعاونی‌ در این اقتصادها جایگاه ویژه‌ای دارند و در نظام تولید و توزیع کالا، حمل و نقل و صادرات از ظرفیت تعاونی‌ها به شکل ویژه استفاده می‌شود. در کشور ما نیز فعالیت‌های تعاونی از قدمت و سابقه طولانی برخوردار بوده و ظرفیت‌های اقتصادی و اجتماعی بسیاری به لحاظ قانونی برای توسعه و تقویت بخش تعاون و ارتقای جایگاه آن در قوانین بالادستی دیده شده است.
به اعتقاد کارشناسان نحوه توزیع کالاها در توسعه اقتصادی کشور تأثیر غیرقابل انکاری دارد و علاوه بر نقش ویژه توزیع مطلوب کالاها در حمایت از مصرف کنندگان، رشد و توسعه بخش­‌های تولیدی در یک اقتصاد پویا نیز مستلزم وجود یک نظام توزیع کارآمد است.
بی تردید تعاونی‌ها مطمئن‌ترین بازوی توزیعی دولت در طول چهار دهه گذشته بوده و هستند و درحال حاضر تمام مواد غذایی، پروتئینی، محصولات بهداشتی و لوازم خانگی را با نرخ های مصوب و بدون محدودیت در اختیار عموم مردم قرار می‌دهند.
 نایب رئیس اتاق تعاون استان فارس از مرحله دوم  توزیع  مرغ منجمد به قیمت هر کیلو ۴۵ هزار تومان در تعدادی از تعاونی های مصرف زیر مجموعه اتاق تعاون  فارس در راستای ایجاد تعادل در بازار مرغ خبر داد. 
مجتبی محلاتی در گفتگو با «تماشا» اظهار کرد: با همت اتاق تعاون استان فارس، مرحله دوم  توزیع مرغ منحمد از ابتدای هفته جلری آغاز شده و در حال حاضر توزیع این کالا در ۱۵ تعاونی مصرف در نقاط مختلف سطح شهر شیراز در حال انجام 
است. 
وی حجم توزیع مرغ منجد در این مرحله را حدود ۱۰۰ تن پیش بینی کرد و گفت: در صورت تداوم در خواست و مهیا بودن شرایط، توزیع در حجم های بالاتر ادامه خواهد داشت.
نایب رئیس اتاق تعاون استان فارس با عنوان اینکه مرحله اول توزیع اقلام اساسی سبد خانوار در ایام پایانی سال گذشته و همزمان باعید  نوروز صورت گرفته است، عنوان کرد: در این مرحله توزیع ۱۲۰ تن برنج وارداتی جی تی سی، ۷۰ تن گوشت قرمز، ۱۱۰ تن برنج و ۶۰ تن شکر توسط تعاونی های مصرف و در نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا در سراسر استان عرضه شد.
محلاتی ادامه داد: در حال حاضر نیز توزیع برنج جی تی سی با قیمت ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان در فروشگاه های 
تعاونی مصرف در سراسر استان ادامه دارد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به تأکید قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴ بر اولویت واگذاری ها به بخش تعاون، نباید از ظرفیت تعاونی‌ها در شبکه توزیع کالا و تنظیم بازار غافل شد. 
نایب رئیس اتاق تعاون فارس، تعاونی را به دلیل ماهیت نوع شرکت‌داری و تأکید بر روحیه  همکاری دارای ‌ ظرفیت های مناسبی جهت سامان دهی نظام توزیع در بخش تأمین نیاز تولیدکنندگان و مصرف کنندگان دانست و اظهار کرد: بخش تعاون این توانایی را دارد که زیرساختهای مناسب برای توزیع کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی مردم را به شکل هدفمند فراهم کند.
به گفته محلاتی هر زمان که از ظرفیت بخش تعاون برای تأمین و توزیع کالاهایی استفاده شده رضایت خاطر جامعه را در پی داشته است؛ در این راستا با توجه به گستردگی شبکه توزیع بخش تعاون، این بخش آمادگی کامل دارد که با تمام ظرفیت به عنوان بازوی توانمند دولت در امر توزیع ورود کند.
وی ضمن تأکید براهمیت شفافیت درنظام توزیع، مهمترین مزیت تعاونی‌های مصرف  و تأمین نیاز را منسجم بودن آنها دانست و گفت: امکان نظارت و رصد فعایت این تعاونی‌ها با کمترین هزینه و درحداقل زمان ممکن وجود دارد.
 

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما