امروز، یک شنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸

ماجرای گرانی ماکارونی و امید به بهبود قیمت

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی ایران از حضور ماکارونی ۴۷۰۰ تومانی خبر داد و گفت: تا یک هفته دیگر بازار ماکارونی آرام می شود.
مرتضی سلطانی رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی گفت: التهاب بازار ماکارونی به این دلیل است که در اواخر فروردین ماه و بدون انجام هماهنگی با تولید کنندگان این محصول، به یکباره قیمت گندم دولتی برای ماکارونی دو برابر شد و معادلات قیمت تمام شده برای تولید مخدوش شد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی تأکید کرد: برای بهبود وضعیت بازار ماکارونی بسیار تلاش شد تا قیمت مهندسی شده باشد و یکباره و افسارگسیخته افزایش نیابد. بسیار مطالعه انجام شد بین صنف و سازمان حمایت که به قیمت منصفانه ای 
برسند که نه تولید کننده و نه مصرف کننده آسیب نبینند.
* نوسانات بازار ماکارونی مسئولان را آگاه کرد
سلطانی با اشاره به تلنگر بازار ماکارونی بر سفره مردم و ایجاد حساسیت از سوی مسئولین، گفت: هم زمان با التهاب بازار و تلاش‌های تولید کنندگان برای آرام سازی بازار یک اتفاق مبارک دیگر هم رخ داد، اینکه مسئولان و بسیاری از مردم اهمیت ماکارونی در سفره‌ی قشر متوسط جامعه و یا رو به پایین را به خوبی حس کردند.
وی یادآور شد: ماکارونی طی سال‌های اخیر نقش مهمی در سفره‌  این قشر داشته ولی در حوزه توجه سیاستگذاران از اهمیت بالایی برخوردار نبود و تصمیم گیری ها در خصوص این محصول حساب شده انجام نمی‌شد.
سلطانی نقش بازرگانی دولتی در آرام شدن بازار ماکارونی را مهم دانست و افزود: شرکت بازرگانی دولتی دغدغه بازار را به سرعت متوجه شد و پس از شوک اولیه ای که به بازار وارد گردید زودتر از زمان انتظار، گندم را در اختیار تولید کننده قرار داد و حتی گندم را به سرعت از سیلو های بیرون کارخانه با همکاری و حمایت تیمی به مراکز تولید رساندن که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی ادامه داد: باید یادآور شد که این افزایش قیمت نه دست بازرگانی دولتی بود نه دست بخش تولید و البته در اراده و تصمیم دولت و مجلس بود اما این دو مجموعه باهم به خوبی کار کردند و معاونت بازرگانی وزارت صمت نیز برای تنظیم بازار به کمک آمدند و این کار تیمی با همدلی باعث شد که زمان را بهتر مدیریت کنند که مردم کمتر احساس کمبود کنند.
* بعد از نان باید ماکارونی را جدی گرفت
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی تأکید کرد: به نظر بنده بهتر است بعد از نان، ماکارونی را خیلی جدی بگیریم و روی قیمت، کیفیت و بهره وری آن کار کنیم تا اتفاقاتی مشابه وضعیت اخیر رخ ندهد. در واقع در مقایسه با نان، ماکارونی همان نان است با این تفاوت که نان از لحظه‌ی تولد مرگش آغاز می‌شود اما ماکارونی حداقل تا دو سال یک محصول خشک است.
وی خاطر نشان کرد: هرچه مردم بیشتر به مزیت ماکارونی پی ببرند سرانه‌ مصرف بالاتر می‌رود و کم کم جایگزین نان و برنج می‌شود. باتوجه به اینکه قیمت هر کیلو برنج تقریباً دو برابر ماکارونی تمام می‌شود باید سهم این محصول در سبد مصرف خانوارها افزایش یابد.
 

نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما